Nytt år, og enda flere fantastiske opplevelser!

På vår vei fra Peronne til Compiegne stopper vi i Nyon. Her er det stille, juleferien er ikke avsluttet enda. Vi finner oss en plass i havnen for natten. Det virker som vi er de eneste båtgjestene her. Det er kaldt og strømkassene virker ikke. Det skal visstnok være en automat der vi kan kjøpe strømkort. Tror dere denne er i drift? Neida. Vi belager oss på en natt i kulden, helt til det kommer en koselig mann ut med sine to hunder. Han bor her i huset vi ser på klippet, og har i tillegg egen båt i havnen rett ved siden av vår. Vi spør han litt om dette med strøm i havnen. Han vet ikke hvordan det er, men han tilbyr oss strøm fra hans hus over natten. For en fantastisk mann! Ikke skal han ha betalt for det heller. Tusen takk!

COMPIEGNE

Det er 6 Januar og vi er snart i Compiegne. Det er en fin dag og solen skinner. Så hører vi en merkelig lyd fra motoren. Vi finner en busk ved kanalen å knyter oss fast. Etter nærmere undersøkelser finner vi ut at dynamo-reima synger på siste værset. Den er nesten røket av. Det er god strøm i kanalen (Canal du Nord) så vi kjører siste biten i mer eller mindre i fri inn til havn.

Compiegne Yacht Club ligger midt i bildet, inngangen en smal, vi kommer inn og der står det et par karer som viser oss vei til vår plass. Her blir vi liggende til vi har fått bestilt ny dynamo-reim og fått montert den på plass. Havneverten kommer og vi forklarer at vi vet ikke hvor lenge vi blir. Det er helt greit, de har plass for oss. Ettersom vi mest sannsynlig skal bli en stund er de så hyggelige at vi tilogmed får egen vimpel til båten.

Med båten godt i havn er vi ved godt mot på ny dynamo-reim. Vi har hørt at det er en stor båtbutikk i byen som har ALT! Vi drar bortover å spør etter rette sort, men neida det har de ikke. De har alt mulig annet, men altså ikke dynamo-reima vi skal ha. Ikke kan de bestille heller. Jaja, vi går tilbake til båten igjen og nå er det å undersøke om det kan bestilles på nett. Vi er ikke så flink i Fransk, men det skal nok gå seg til.

Etter et par dager blir vi syke. Først kapteinen, og så jeg. Feber og vont i kroppen, hodet og ellers overalt. En uke sengeliggende ble det, før jeg tar turen til nærmeste apotek. Tenker en covid test er på sin plass, bare for å utelukke det. Testen er positive på hele mannskapet. Siden vi er avhengige av covid-pass her, så må vi gå til et laboratorium og ta en PCR test for å få det på papiret, og nytt pass. De er veldig flinke her, så dette gikk fint.

De gav oss 12 dager i karantene… For noen kjedelige dager innesperret i båten. Dette er hva jeg sendte på snapchat til mine venner. Det går i fargeleggingsbøker og Sisterwives på tv. Vi er der ja…

For en start på det nye året!

Nå skal vi ta tak i livet vårt igjen, å sjekke ut hva Compiegne har å by på. Vi sees!

-Chatrine

One Reply to “Compiegne Del 1, 2022”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *