Erquelinnes er vår siste by i Belgia før vi inntar Frankrike. I denne havnen planlegger vi en natt og fortsetter canal Sambre inn i Frankriket.

Nå er den store dagen kommet. Vi drar til Frankriket! Sambre er en liten kanal vi styrer selv med fjernkontroll. Vi møter opp på grensen, og her er det ingen… hmmm… Vi får tak i et tlf nr å ringer. Joda, de skal komme å åpne neste dag. Så ja… vi drar tilbake til Erquelinnes å venter. Ingenting skjer neste dag, så vi ringer opp. Neste beskjed er at det er for mye vann i kanalen, så de kan ikke åpne for oss enda, men kanskje om et par dager. Vi venter… ingenting skjer, så vi ringer opp. Det er fortsatt for mye vann, kanskje de kan åpne om en ukes tid. Vi har jo planer om å feire jul i Paris, så nå har vi det travelt! Hva gjør vi nå?

Etter et lite «Crew» møte med kapteinen og mannskapet bestemmer vi oss for å snu. Så ja, etter en uke på vent snur vi å drar samme vei tilbake. Se forrige innlegg for bilder og videoer av turen hit. Etter passert Charleroi nok en gang overnatter vi i Seneffe. Vi møter våre gode venner på en bedre middag om kvelden, før vi nok engang setter fart på skuta. Like nord for Seneffe tar vi turen mot vest. Mot Mons. Alle planer endres og vi tenker en rute via Mons til Valenciennes.

Hell i uhell!

Nå får vi oppleve det mest spektakulære vi noen gang har gjort med Nidelven. Like for byen Mons ligger båtheisen Strepy-Thieu. Vi er på fjellet og denne skal ta oss over 100 meter rett ned til lavlandet. Ved enden av kanalen er det bygget en Aqueduch. Aqueduch er en bro som er bygget for båter. Fascinerende!

STREPY-THIEU

Denne båheisen ligger i Canal du Centre Belgia. Den ble åpnet i 2002 og kostet ca 1,7 milliarder kroner (ca 160 m dollars) å bygge. Denne er erstattet for 14 sluser. Vi har kjøpt ukes pass i Belgia for sluser, men ønsker man å ta denne koster en tur med egen båt ca 50kr (WHAT!)

Tusen takk til Beate som har filmet for oss. Vi møtte henne like før heisen og tok henne med på tur.

Fantastisk tur, med personal i båtheisen som var hyggelig og veldig hjelpsomme. Idet vi forlater får vi hilsen og info om de neste sluser før byen Mons.

Det er en fornøyelse å få dele reisen med dere! Tusen takk! Sees igjen, og da er vi i Mons.

-Chatrine

One Reply to “STREPY-THIEU BOAT LIFT 2021”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *