Vi kjører sørover i Brussel Charleroi Canal. Denne kanalen er stor her kjører det for det meste fraktebåter. Vi kjører vinterstid, nå er det veldig lite trafikk her. Her er det ikke veldig mye å se. Stort sett kanalen, skog og broer.

Et høydepunkt på denne strekningen er Ronquieres inclined plane. Dette er en båtheis som åpnet i 1968, etter 6 år med konstruksjon. Båtreisen erstatter hele 14 sluser oppover fjellsiden. Helt fantastisk!

Tusen takk til Beate som har filmet for oss.

EUROPAS STYGGESTE BY! CHARLEROI

I sine glansdager var dette en av de rikeste byene i Belgia, med massiv stål, jern og glass industri. Da industrien la ned på 70 tallet, steg arbeidsledigheten opp i skyene. Byen ble så en av de aller fattigste i Belgia. Flere år er byen også kåret til verdens styggeste by. Vi kommer inn til byen og kjører ned kanalen Sambre, og dette er hvordan det ser ut: (bildene er lånt fra internett, så flere av de har blitt pusset opp i photoshop. Det er veldig grått å trist her)

Vi kjører videre og kommer til Landelies. Tar en overnatting før vi ender opp helt sør i Belgia, Erquelinnes. Planen er så å kommer over til Frankrike.

Tusen takk til Tullebruker som har filmet for oss.

Vi sees!

-Chatrine

3 Replies to “Ronquieres- Båtheis 2021”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *