24 November. Vi kjører kanalen strake veien fra Antwerpen til Brussel. Her skjer det ikke mye. Det er en forholdsvis stor kanal, og det er bare vi som er ute å kjører. Bortsett fra en og anna arbeidsbåt. Det er mindre fraktebåter med forskjellig gods mellom byene. Gjestehavnen her er vel noe av det værste vi har møtt. Havnen ligger rett ved kanalen med bølgebryter, så det er jo bra. Fraktebåtene lager ganske mye bølger når de passerer. Ellers er det gammelt og nedslitt. Litt usikker på om de har service-anlegg. Havnekontoret er innelåst på området. Jeg må vente på at noen tilfeldigvis kommer forbi og låser opp porten. Vel inne finner jeg brakka til havneverten som forøvrig er veldig koselig. Prisen her er billig, skulle bare mangle. Jeg får noen koder til porten, og det er visst mulig å ta seg en dusj her også.

På siden til venstre er det faste plasser, så vi binder oss opp langs bryggen til høyre.

Her i Brussel skal vi besøke våre venner. Det er de som besøkte oss i Antwerpen. Vi pakker det vi trenger for en ukes tid. Båten blir liggende da vi blir hentet med bil og drar til Waterloo. På kartet øverst i innlegget ser du Waterloo nederst på kartet midt i bildet.

Waterloo.

Det aller mest kjente i Waterloo er Løvehøyden og Napoleon. Dere som kjenner litt krigs historie kjenner sikkert til denne. Løvehøyden ble besøkt, men må innrømme at jeg ikke gikk opp alle trappene helt til Løven. Vi blir hos våre venner, nyter deilige dager med turgåing, kafebesøk og gode samtaler.

Brussel.

Brussel er en stor og moderne by. Ca 1,2 mill innbyggere i sentrum, og inkluderer man forstedene finner man hele 2,5 mill innbyggere. Så ja, en STOR by. Belgias hovedstad inneholder absolutt alt tenkelig!

Brussel er pyntet for julefeiring når vi er her. Grand-Place er vel noe av det fineste Brussel har å tilby i form av vakre bygninger. Dette er det jeg vil kalde for sentrum.

Her er en lite vide av førjuls-stemningen når vi besøker Brussel. (beklager for dårlig oppløsning på video)

Juletreet på Grand Place er helt nydelig. det skifter farger og lys døgnet rundt. Vakkert!

Etter en fin uke drar vi tilbake til båten og pynter vårt eget juletre.

Nå skal vi videre. Vi pakker båten klar til å dra første neste morgen. I det vi løsner tauene begynner det å snø. Med godt mot drar vi. Sikten er dårlig, snøflakene store. Vi må snu. Tilbake til kai for å vente på bedre vær. Dagen derpå er det bedre, og reisen fortsetter. Bildet under er lånt fra nettet, slik ser det ut på en finværsdag. Vår tur er kald med minusgrader. så er det jo tross alt desember.

-Chatrine

2 Replies to “Brussel 2021”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *