Vi kjører Tholen (Nederland) til Antwerpen

Velkommen til Belgia! Nok en nytt land for Nidelven. Dette blir vårt 6 land på vår reise. Vårt første møte med dette nye landet er ANTWERPEN, eller Antwerp som det heter her. Dato er nå 18 November. I Antwerpen Jachthaven Willemdok har vi bestilt plass. Havneverten her har jobbet som kaptein på båt sammen med en fra Norge, så han snakker faktisk norsk. What! For å komme til gjestehavna kjører vi gjennom Port of Antwerp. Vi kjører ruten der vannet er mørkest på bildet. Denne havnen er nest størst i Europa, kun Rotterdam er større. Her kjører vi blant de største laste/kontainer skip i verden. Her føler vi oss liten gitt…

Vi finner havnen og legger oss til. Nå var det deilig å komme til en større by etter mange værfaste dager, små steder og lockdown. Her i Belgia er det ikke lockdown pga covid. Reglene er likevel strenge. Munnbind og covid-pass er påkrevet. Vi har tatt alle vaksiner og har passet i orden.

I Antwerpen bor det ca 520000 mennesker. Litt mindre enn Oslo i folketall. Byen er en blanding av gammelt og nytt. Personlig synes jeg den gamle bydelen er finest.

Vi har noen venner som bor i Brussel som tar turen å besøker oss her. De tar oss med på restaurant. Og det er ikke hvilken som helst restaurant. ELFTE GEBOD (ellefte bud/11 bud) Den ligger i Cathedral of Our Lady i den gamle bydelen. Er du i Antwerpen så er dette en fantastisk opplevelse!

Vi rusler rundt i byen, går litt i butikker. Mest av alt nyter vi livet på kafe.

Vi nyter 7 fantastiske dager her. I morgen tidlig kl 06:00 skal vi sluses ut fra havnen. Tusen takk for denne gang Antwerpen!

Til dere, så sees vi neste gang i Brussel. Det gleder vi oss til!

-Chatrine

2 Replies to “BELGIA -Antwerpen 2021”

  1. Beate og Sverre fine folk. Og som alltid fin historie og bilder. 🙂

  2. Der er jeg enig med deg att gamle byen er fin og den så spennende ut 🙂 Jeg synes gammal kultur er mer spennende end ny 🙂 som vanlig fine bilder 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *