Vi hadde ikke i utgangspunktet tenkt å besøke Rotterdam. Det er ikke en by som står øverst på min ønskeliste. Men siden vi tok en bomtur ved Utrecht så dro vi hit i stedet. Å for en by dere! Byen ble helt ødelagt under 2 verdenskrig. Totalt ødelagt! Så denne byen er ny i Europas historie. Her har verdens arkitekter fått utfolde seg. Å om jeg skal si hva jeg mener… Denne byen er en av mine absolutte favoritter. Det er noen gamle bygninger i byen, men egentlig veldig lite. I mitt hjerte som elsker design, er dette absolutt fantastisk! Kan ikke si dette for mye 🙂 Har man mulighet og liker det moderne, dra hit!

På de to øverste bildene ser vi The Cube Houses! Tenk å bo der! Det er faktisk «vanlige» leiligheter der folk bor. Tenker livet er litt på skjeve, men vakkert!

Tilbake til start. Vi ankommer Rotterdam under denne broen. Like til venstre ved det hvite huset ligger havnen. Men først vil jeg si noe om denne broen. Før vi ankommer broen ligger der flere båtverft. Jeff Bezos er en av de som får bygd sin Yacht her. Jeff Bezos startet Amazon, som er en av de største plattform på internettet. Koningshavnebrug er den første broen som er laget for tog i Europa i 1927. Broen er heiset opp når båter seiler under, og heises ned når toget skal passere. Denne var i drift for togtrafikk til 1993. Senere kom det tuneller for tog som var mere effektive. Broen er i dag fredet, og er et minnesmerke for Rotterdam. Tenk der har vi kjørt under… helt utrulig!

Bezos med sin nye 500 million dollars båt kommer ikke ut til Atlanterhavet uten å «rive» broen. Av 2022 (litt fram i tid) er det bestemt at Bezos skal få demontere deler av broen for å komme seg forbi med sin super yacht, på egen regning. Han må også betale for å få broen opp slik den er i dag. Bare så det er sagt, så fikk yachten Chablis komme under uten demontering av broen. Men det var på hengende håret 😉

Vi er ikke snauere enn Bezos, så vi legger til i havnen. Skuta Chablis er i Rotterdam.

Får å få et inntrykk av byen viser jeg noen bilder her:

Rotterdam er det største befolkede området i Nederland med ca 2,7 millioner innbyggere. Her er det noe for enhver smak!

Et av severdigheten vi besøkte var Rotterdam Zoo. Jeg er egentlig ikke stor fan av at dyr holdes i fangenskap, men truede arter og flinke folk gjør det til at jeg syns at det er ok likevel. Rotterdam Zoo er at av Europas fineste, med velholdt dyr, og dyrepassere som tar vare på alle. Her møtte vi veldig mange arter, og jeg var så heldig å møte mine to favoritter. Det er Marekatter, herreminhatt så kule de er! Å såklart Pingviner.

2021 er preget av Covid19, ingen unntak her. Det er plikt med munnbind, man må framvise coronapass, som viser nøyaktig når man har tatt vaksine. Har man ikke coronapass, så slipper man kun inn på matbutikker og apotek. Vi har coronapass, så vi går på pub. I havnen ligger der en fin pub for litt mat og mye godt drikke, så vi går dit.

For en kveld vi hadde på oKay! Tusen takk til oKay og streamen for en uforglemmelig kveld!

Etter noen fine dager i Rotterdam, går vi for siste shopping i matbutikken. Nå skal vi videre på vår tur, å hva skjer? Nederland er i Lockdown Covid19 har tatt helt av. Vi får kjøpt oss litt mat og drar videre på vår ferd.

Takk for oss NYDELIGE ROTTERDAM! Håper vi sees igjen!

-Chatrine

2 Replies to “Rotterdam 2021”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *