31 Oktober forlater vi Amsterdam. Vi kjører gjennom byens kanaler og tilbake til kanalen Amstel, samme vei som vi kom inn. Der kjører vi til vi møter kanalen OOUST. Denne tar vi sørover. Planen er å komme oss til Utrecht som vi har hørt er en fantastisk fin plass. På ettermiddagen kommer vi oss gjennom slusen, og står utenfor Liesboshbrug å venter på bruåpning.

Denne ettermiddagen høljer det ned. Det regner med full storm. Vi kan ikke vente å komme til havn, koble oss til strøm å tørke opp. Slusemaster sier bruen skal åpne ca kl 18. Bruen åpner ikke, så vi tenker vi har misforstått, kanskje det er kl 20… eller kan det være 06 om morgen? Ikke alle her snakker like godt engelsk, så vi vet ikke helt. Klokken blir 20, ingenting skjer. Det er mørkt, kaldt og vått. Vi binder oss opp til en av de sorte stolpene se bildet over og venter… å venter… Slusen vi kom gjennom som ligger like ved har stengt, så her blir vi. Rett å slett fanget mellom sluse og bru.

Neste morgen står vi opp tidlig, ikke det at vi har sovet særlig. Får ringt brumaster om åpning av broen ca kl 06.00. Han svarer på tlf… Omg! Han forteller oss at broene og slusene er nå stengt for vinteren. Gjestehavnene inne i byen åpner ikke før tidligst april/mai neste år. Ok, hva gjør vi nå her vi sitter fast mellom sluse og bro?

Gudskyldlov har det sluttet å regne!

Vi tar oss en kaffe å tenker litt. Dette var virkelig en bomtur!

Vi gjør et tappert forsøk på å ringe opp slusemaster igjen, kanskje han kan slippe oss ut i kanalen igjen. La oss håpe! Han svarer heldigvis. Vi forklarer situasjonen vi har havnet i. Han spør hvor vi skal og vi sier Rotterdam. Han sier at han vanligvis ikke jobber på denne tiden, men han er villig til å hente oss ut, ta oss gjennom en mindre kanal, Canal du Lek. Dette er via Nieuwegein til elven LEK. Turen er kun noen få kilometer, men siden han har andre jobber må vi belage oss på litt venting gjennom bruene og slusene som han skal åpne for oss. For en SERVISE! Han caller oss opp på whf når han ankommer slusen, og vi er atter engang på tur 🙂

Vi kommer oss gjennom kanalen, siste sluse er Emma Brug før vi endelig er ute i elven LEK. Etter all styret vi har hatt, så er elven LEK helt fantastisk! Har man ikke vært i dette området, så er det absolutt å anbefale på det sterkeste. Alt fra båtliv, sykling, campervan og telt. Dette er et mekka for alle som er interessert i friluftsliv! De fleste kan engelsk her, men det går fortsatt mest i Dutch/Nederlansk.

LEK RIVER NEDERLANDS

SHOONHOVEN

Etter noen timer langs elven i flott vær, ankommer vi Shoonhoven. Vi finner oss en gjestehavn og legger oss til. Vi ser ikke noen havnevært eller noe, men nå blir det snart mørkt så vi blir her. Å før vi vet ordet av det kommer tåken! Tåke er noe av det værste vi kan ha. Alt blir hvitt og det er absolutt null sikt. Bildet under er utsikt fra båten da vi legger til.

Dagen derpå finner vi både folk og havnevært. Det skal vise seg at det er nye eiere her og alt er nytt. De er faktisk under klargjøring for neste sesong. Det er bare vi som «lusker» rundt på vinterstid.

Her er video fra vårt opphold her:

Etter noen flotte dager her drar vi videre. Vi tenker Rotterdam, men på vinterstid vet man jo ikke om man kommer fram. Vi håper det:) Vi har trua!

Takk for at du leser, setter stor pris på det! Det er en glede for meg å kunne dele den minneboken med dere!

-Chatrine

NB! Vi har også en video fra Cuxhaven som ikke kom med. Nå ligger den inne om du vil gå tilbake å se.

Det finner du her: https://www.iverz76.no/2023/03/22/cuxhaven-helgoland-nordsjoen/

2 Replies to “Schoonhoven (RIVER LEK) 2021”

  1. Snilt gjort av slusemaster og hjelpe til 🙂
    Aritg og ta reisen en gang til gjennom Bloggen. Godt jobbet Chatrine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *