Vi tar det første først:)

RED LIGHT DISTICT OG COFFEE SHOPS

DE WALLEN/RED LIGHT DISTRICT

Vi nordmenn forbinder Amsterdam med Sex og Joint. Derfor tenker jeg vi starter her. DE WALLEN distriktet i Amsterdam er Red Light Distrikt. Her står sex-arbeiderne på utstilling i vinduene. Jo mere sensuel og attraktiv, des flere kunder… jo mere tjener de. Det er en jobb lønnet av provisjon. Jeg personlig har ikke noe imot jenter/gutter som jobber i sex-industrien. Det jeg syns er veldig bra med Amsterdam er at de fleste er registrert og jobber i trygge former. Framfor å stå alene på gaten, det er jo helt forferdelig. Det er mørkesider her også, men Red Light er litt sikrere for de som jobber der. Vi er der når Covid herjer som verst. Kundene blir testet for både covid og andre «lumske» kjønnssykdommer før de slipper inn. Det syns jeg er veldig bra! Mitt håp er bare det at kundene behandler sex arbeiderne bra. Det kan man aldri vite med mindre man kjenner innsiden, og det vet ikke jeg. Her er litt bilder om hvordan De Wallen ser ut:

A sex worker dances in front of a window in the Red Light district as tourists pass by in Amsterdam,. City officials are unveiling a marketing campaign to persuade visitors to respect the city and its rules.

Jeg har stor respekt for alle fine mennesker som jobber i sex industrien, og jeg hater de som utnytter det. Bare så det er sagt!

COFFEE SHOPS

Jeg elsker kaffe, både en god cappuccino og helst iskaffe når det er varmt og solen skinner 🙂

Coffee Shops I Amsterdam er noe annet. Det er hit man drar for å røyke Hasj, og spise Muffins (som inneholder hasj)

Reglene for salg av Joint (Hasj) i Nederlad er: Man kan max ha 4 hasjplanter til personlig bruk. Coffee Shops ha lov å selge men ikke kjøpe inn. Derfor: i nattens mulm og mørke kjøper de inn fra sine faste selgere, som er ulovlig faktisk. Politi og rettsvesen ser litt over dette, men skulle du eller din kunde havne i bråk… Ja da blir det bråk! De fleste coffee shops og kunder holder derfor en fin og lav profil. I Amsterdam er det IKKE lov å drikke eller å røyke Joint på åpen gate. Noe de fleste gjør likevel. Så lenge du holder deg i «skinnet» så går det meste bra.

Selv tar jeg avstand fra narkotika, men jeg forstår mennesker som bruker det.

Neste på «tapetet» en en helt annen side av Amsterdam. Vi sees for visning av en vakker by som Amsterdam er.

Takk for at du leser!

-Chatrine

2 Replies to “AMSTERDAM 2021, Del 2”

  1. Fantastisk Chatrine 🙂 Måtte lese innlegget med døren lukket hehe.
    Du er utrolig flink, gleder oss til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *