DELFZIJL

Vi ankommer Delfzijl 13 oktober 2021, vårt første møte med Nederland. Byen er ikke spesielt vakker, havnen er stor med mye industri. Vi overnatter en natt før vi setter kurs mot Groningen i Eems kanal. Slusen til kanalen er stor, ellers er landskapet flatt gjennom hele kanalen.

GRONINGEN

Groningen er en fin by. Ca 200 000 innbyggere. Det er flere havner her. Vi velger havnen som ligger langs kanalen. Dette er en studentby med mange skoler for høyere utdanning. Her blir vi et par dager før ferden går videre gjennom Prinses Margrietkanaal Friesland.

Friesland er et mekka for alle typer vannsport. Camping er også veldig populært her. Vi nyter naturen sett fra båten, og ender opp i Lemmer.

LEMMER

Lemmer er en fantastisk liten by. Her bor det ca 10000 mennesker, hvor de fleste har vann og hav som hage. Den mest sjarmerende byen jeg har sett til nå. Her tar man båten (som ligger i hagen på vannet) når man skal noe. Veldig spesielt.

Slusen i Lemmer var av den gamle sorten. Først trodde vi den ikke var i bruk lenger, men jo det var den.

Vi blir her et par dager, mens vi «moter» oss opp til å seile på havet igjen.

-Chatrine

3 Replies to “Velkommen til Nederland 2021”

  1. Ser på kakebaking LIVE nå og læs bloggen til Chablis 😀
    Fin blogg iverz76thump

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *