Bidet er lånt fra nett.

Vi står opp tidlig, seiler mot kanalen. Det er nå 11 Oktober 2021. Vi møter på en sluse/bru vakt. Her stopper vi og for beskjed at vi kan kun bruke 2 dager i kanalen. Grunnen til dette er at kanalen skal stenges for vinteren. De skal nå bygge om en del av inngangen/bruene. Vi betaler noen penger, ca 250 kr. Da er vi i gang.

Kanalen er 72,3 km lang. Den er smal og naturen er vakker. Ferden gjennom denne er stille. Det er kun litt fuglesang å høre. Man får ro i sjelen her. Kanalen består av en del sluser, og mange lave bruer. Vi har en mann som kjører ved siden, og åpner slusene og bruene.

Her er noen bilder:

Kanalen stenger så kl 20 på kvelden, da har vi kommet til Aurich. Vi rekker ikke den siste bruen, så vi blir liggende på siden i kanalen til neste morgen. Vi besøker ikke byen, bare blir i båten.

Her er vi over natten:

Etter avtale kommer mannen som skal sluse oss videre til Emden. Vi er i gang igjen, dag nr 2. Ferden fra Aurich til Emden er like stille og vakker som dagen før. Slusemannen følger oss til siste slusen før Emden by. Denne slusen er ganske spesiell. Den likner på en rundkjøring med 4 veier ut. Så er vi overlatt til oss selv.

Emden sikkert en fin by… Vi kjører mot sentrum for å overnatte. Inne i byen er det flere lave bruer som må åpnes for oss. Det går helt fint til den siste bruen. Der har det blitt noe galt, så bruen vil ikke gå opp. Den er støkk faktisk.

Så etter mye om å men, må vi snu og kjøre tilbake til «rundkjøringen, for å ta en annen vei forbi Emden by og ut til havet. Vi vet det er en marina der midt i industri området. Her er det en rimelig stor havn. mange lastebåter og skip. Vi kjører gjennom og finner slusen som også er rimelig stor.

Like etter slusen er havnen, hvor vi overnatter. Dette blir vå siste natt i Tyskland, nå setter vi kursen over elven Ems til Nederland.

Vi «sees» i Delfzijl, Nederland.

-Chatrine

5 Replies to “Ems-Jade Kanalen 2021”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *