Vi ankommer Wilhelmshaven etter en lang dag på havet. Havet i seg selv var rolig å fint. Da vi kommer inn i passasjen til Wilhelmshaven er det mye båt trafikk, mange taubåter/losbåter. Taubåter/losbåter er de båtene som loser de større båtene inn og ut fra havn.

Når disse «raser» ut til kyst 4-5 båter på rad å rekke, lager det MYE bølger for oss. De lagde såpass store bølger at jeg var sikker på at skuta Chablis skulle knuses. Ett «par» kakk med bølger blir lett til noen knuste glass og annet rot i båten . Bølgene føltes som om noen slår deg skikkelig hardt i brystet, så du nesten mister pusten. Vi kommer oss halvveis/helskinnet til første sluse. Slusen er åpen, så vi kjører rett inn, med hjertet fortsatt i halsen. Innfarten inn hit er vel en av de gangene jeg virkelig var litt redd. Bølgene fra Nordsjøen, mot bølgene fra alle de mange taubåtene… wow… Godt frokosten var ekstremt sent, ellers ville det vel helt sikkert kommet i retur.

Slusen i selv selv er romslig, plass til mage båter/skip. Vel inne når portene lukkes er det stille vann. Hjertet og alle innvollene begynner å komme på plass 🙂 Dette blir vårt første møte med Wilhelmshaven. Som «proffe» båtfolk, må vi rett å slett pause litt. Sjøsyk er vi ikke. Men etter havet, taubåtene og bølgene er det helt greit å ta det litt sakte.

WILHELMSHAVEN

Innbyggere er ca 81 tusen innbyggere. det er en av de viktigste tyske marinebaser. I tillegg forsker de på havbiologi, biologi og fugleforskning her. De mange fartøyene de har her kan man besøke. Se bildet over, der ligger de.

Får å komme seg videre inn i havnen må bru-åpning til.

Så hvis dere lurte? Vi kom oss godt under, uten bru-åpning.

Vi pauser her, så sees vi i Ems-Jade kanalen.

Tusen takk for at du leser, det betyr myr for meg!

-Chatrine

3 Replies to “Wilhelmshaven 2021”

  1. Godt jobbet Chatrine, jeg liker godt å lese innleggene dine. Nå kommer de på løpende bånd 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *