Nidelven med manskap er trygt over elven Elbe. Takk å Lov! Vi er jo vandt å kjøre opp Glomma i ca 2-3 knop motstrøms. I elven Elbe var det medstrøms med lette 12 knop. Har man litt større båt/seilbåt, så må man time inn tidevannet for å komme til havn. Det skiller ca 4 meter. Vi kom lett inn til havn, da vår båt er kun 60cm under vannlinja.

CUXHAVEN

Nå er vi ca så langt nord på fastlandet i Tyskland som man kan komme. Byen har ca 50000 innbyggere. Det er en søt liten by, men ganske kjedelig egentlig. Her er noen bilder jeg har lånt fra nettet:

Vi blir her i en ukes tid. Da vi kjørte over Østersjøen fant vi ut at Telia ikke hadde fri roming i Europa, som de så fint hadde reklamert med. Det går mye data med for live-streamene vår for å si det sånn. Vi byttet til Telenor next, som faktisk er de eneste med fri roming i EU (og EØS). For å få til dette måtte vi bestille nye sim-kort. Dermed ble vi i havnen litt over en uke for å vente på post. Vi bestilte post med vårt navn til havnen, og det gikk helt supert.

Vi nyter de siste varme sommerdagene her, før vi setter kursen «ut mot havet» Helgolandskysten (Nordsjøen) i retning Wilhelmshaven, som er inngangen til Ems-Jade kanalen. Den kanalen gleder vi oss til.

Nå er det stadig vekk snakk om tidevannet (flo og fjære). Vi kjører langt ut i havet for å være sikker å ha vann under kjølen. Dette er veldig spesielt. Vi ser vann overalt, men under kan sanddynene være bare centimer under. Litt skummelt nesten. I Norge er vi vandt med høye fjell og dype fjorder. Her er alt flatt. I båten har vi VHF, men ikke AIS. Dette betyr at ute i havet har vi ikke dekning hverken på mobil eller VHF. Så, ja vi er ganske alene.

VHF er en egen radio, hvor man kommuniser med andre båter, havner og event i værstefall sender nødmelding for å få hjelp. AIS er en satelitt utgave, hvor man har dekning ute på de store hav, og kan kommunisere via den. Siden vi stort sett er veldig nært land, trenger vi ikke AIS (Automatic Identification System).

VHF:

AIS: (skulle man gå i en sone uten dekning, kan man også følge med på AIS hvordan trafikken er i det området man er i.

Vår vei fra Cuxhaven til Wilhelmshaven tok hele dagen på åpen sjø.

Liten video fra oss her:

Vi sees I Wilhelmshaven!

Takk for at du leser! Vil du følge reisen i sann tid, gå inn på Locatoweb. Legger ved en liten link: https://locatoweb.com/map/single/1704233925

-Chatrine

3 Replies to “Cuxhaven- Helgoland (Nordsjøen)”

  1. Artig med oppfriskning av hva som skjedde for en stund siden. Mye og mangt som skjedde på turen så er lett å glemme.
    Hyggelig lesning 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *