BURGTIEFE

Burgtiefe Yachthafen

Første møte med Tyskland er denne vakre havnen. Tidevannet her varierer opptil 4 meter, så her gjelder det å «time» riktig. Havnen er velholdt og fin. Det er kilometervis med vakre hvite sandstrender. Så vi ender opp med å bli noen dager. Tilfeldigvis har vi kommet til årets høydepunkt Burgtiefe Vindsurf Festival. Byen (stedet) er fylt opp med surfe proffer og entusiaster. Ellers er det en rolig og stille plass, veldig populært for camping og friluftsliv.

Burgtiefe

Videre setter vi kurs mot Laboe.

Vi velger en rute langs østersjøen mot Kiel. Denne ruten har mange militære områder. Langs kysten er det lys som viser når du kan kjøre og ikke. Følg sjøkart nøye, og følg lys! Er det grønt, så kjør. Er det hvite/gule eller røde må du vente. Lysene er godt synlig fra land. IKKE kjør i de militære områder, bortsett fra når lysene er grønne 🙂

Etter mange og lange timer innser vi at vi ikke kommer til Laboe i dag. Vi legger til kai i mørket like nord for Laboe, stedet er Wendorf. Sover noen timer, så er vi på tur igjen.

LABOE

22 September ankommer vi Laboe. Skuta har fått tysk gjesteflagg i masta, og navnet sitt på sidene. For et vakkert skue 🙂

Havnen ligger tett mot elva inn mot Kiel, vi ser Kiel ferga går forbi på tur til og fra Oslo.

Laboe er en by litt nord før Kiel. I denne byen har de tysk som hoved språk, og Dansk som nr to, i tillegg kan de engelsk også.

Da vi kjørte siste rest av østersjøen begynte båten å riste litt…. hmm… Hva gjør vi? Båt opp på dok? (dok er jo det å ta båten på land å sjekke hva har skjedd under). Etter en liten sjekk med gopro kamera finner vi ut at propeller er full av tang og tare. Hva gjør vi? Jo… Kapteinen kjøper sæ en våt drakt å dykker ned, og fjerner alt smuss fra propell. Jeg som «dekks-personell» slipper unna med å se på:)

I Laboe får vi også tatt service på motor. God service fra havnen, og prisen va halvparten av norske priser. Veldig fornøyd.

Laboe har et av de fineste servise anleggene, med nærest SPA anlegg ved dusjer. Fantastisk fint! Inkludert strøm, er prisen ca 100 kr pr døgn. Absolutt å anbefale!

U-995

Dette er U-995 som ligger her i Laboe.

Det er ToreBer-Nielsen som var maskinsjef på den ubåten på 1950 tallet. EtterU-Båten hadde gjort sitt for den norske marine tok Tyskland denne som et minnesmerke for både norske og tyske falne soldater. 30 000 tyske soldater mistet livet i ubåt , litt sånn betent at det skulle være ett minnesmerke. Denne ligger like ved havnen, og en mulig å besøke.

Jeg syns de er veldig kule de tyske strandstolene. Mye god mat (og drikke) var det i Laboe også.

Takk for at du leser, og følg med videre! Da drar vi gjennom Kiel Kanal 🙂

-Chatrine

One Reply to “Burgtiefe- Laboe 2021”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *