OBS! Lang post! Enjoy!

City Center

WILDERS PLADS MARINA

Vi ankommer København og Wilder Plads Marina 3 September 2021

Wilders Plads marina

Marinaen ligger idyllisk til i Christianshavns kanal, mitt i hjertet av København. Hvis man har superflax som vi hadde kan man gå rett inn å finne en gjestepass. Stort sett er havnen full med båter, og man må helst reservere plass skal man ha sjans på å ligge her. Trangravsbroen åpnes hver time, og denne må man passere for å komme til marinaen. Prisene er litt dyrere her, siden det er sentralt og midt i byen. Vi betalte ca 300 kr pr døgn inkl strøm og vann for 24 fot. Gjennom kanalen kjører det alltid båter. Å det å bare sitte i ro å se utover kanalen er helt fantastisk.

Wilders Place Marina

Christianshavns kanal

Noe av det aller fineste i København er Christianshavns Kanal. Her er det alltid fullt med båter og liv langs kanalen. Anbefaler å ta turen til fots på begge sider. Puber og Restauranter finner man langs hele kanalen. Skal man ta kanalen til vanns må du ha en jolle. Her som i alle kanaler i København er det enveiskjørt. På bruene er det skiltet hvilken vei man kan kjøre.

Christiania

Rett ved Christianshavn finner vi bydelen Christiania, også kaldt Freetown. I denne bydelen bor det ca 1000 fastboende. Dette er et fritt styrende samfunn hvor man kan utfolde seg fritt men under ansvar for samfunnet. Biler er ikke tillatt, man går eller sykler her. Her finner du marked hvor gateselgerne selger klær, smykker og tobakk. De fleste av bydelens befolkning er kunstnere og selger sin kunst her. De selger økologiske matvarer som de dyrker selv.. Med deres liberale syn på cannabis, er det ikke ønsket av man tar bilder her. Derfor her jeg lånt noen fra nettet. Vi var her nesten en hel dag, gikk rundt i bydelens gater og spiste god mat. I Pusher Street kan man altså kjøpe cannabis åpenlyst, vi kjøpte altså ingenting i Pusher Street skal sies. Christiania er vel verdt et besøk og har ca en halv million besøkende hvert år.

TIVOLI

Jeg har hørt at er man i København ved juletider, så må man besøke et julepyntet Tivoli. Vi besøkte Tivoli i september, det var vakkert da også. Her er et knippe bilder:

NYHAVN

Copenhagen, Denmark on the Nyhavn Canal.

Det er i Nyhavn vi finner restauranter på rekke og rad, langs alle de fargerike husene. Her er det vakkert og spennende både på dagtid såvel som kveldstid. Det var så sent som i 1980 at Nyhavn ble pusset opp til det det er i dag. Før det så var dette blant byens skumleste strøk med sjømannsvertshus og gledespiker. De fleste restaurantene serverer alle mulige typer fiskeretter. Nyhavn ligger ca 10 minutters gange fra vår båt i Christianshavn. Så dette er sentralt i sentrum. Bryggene her er høye, kommer man med en liten båt som oss er det ikke mulig å legge til kai her. Dette er som alt annet her i København et sted man blir forelsket i. Vi tok en drink her mens vi tittet på bylivet.

BYVANDRING

AMALIEHAVEN

Vi vandrer rundt i denne fantastisk byen. Først besøker vi Amaliehaven. Bak fontenen så ligger Amalienborg på begge sider. Vi så ikke noe til de kongelige denne dagen.

FREDRIKS KIRKE / MARMORKIRKEN

Rett ved slottet ligger Fredriks Kirke. Kirken er bygd av marmor og er en eksepsjonelt vakker kirke.

KASTELLET

Kastellet eies av det danske forsvaret. her bor forsvarssjefen i kommandantgården. Kastellet huser også hjemmeværnet, etterretningstjenesten, myndigheter og soldat kaserner. Kastellet er vernet og fredet, men man kan likevel vandre rundt i de fine og velstelte hagene. Husk: Her er det ikke lov å tråkke på gresset!

LILLE HAVFRUEN

Etter kastellet går vi ned til den lille havfrue. Når vi kommer har noen tagget henne ned. HUFF! Det er så typisk at noen bare MÅ… Ikke bra! Hun er laget av bronsje, og ligger litt nord for sentrum. Hun er fra H.C.Andersen Den Lille Havfruen. Hun er så vakker der hun sitter, og det er så synd at hun blir utsatt for hærværk ganske ofte. I tillegg til henne finnes det utallige skulpturer i København. Her er noen:

SKULPTUR

STRØGET

Strøget er Københavns handlegate. Gaten er litt over 1 km lang og såklart en gågate. Her finnes alt tenkelig av butikker, så det er bare å fylle opp kontoen før du tar turen hit. I tillegg anbefaler jeg god tid. Heldigvis for oss så kommer vi til Strøget på kveldstid og butikkene er stengt. Takk å lov for det!

RUNDETÅRN

Midt i Strøget ligger det runde tårn. Detter er Trinitas kirke med tårn. Bygningen har huset forskjellig opp gjennom tiden bla observatorium. Når vi er her er det kunst utstillinger i etatene oppover tårnet. Vi går de 34,8 meterne rundt å rundt i spiralgangen til toppen og nyter utsikten av København tak. Vakkert!

KANAL TUR

København blir bare vakrere og vakrere. Nå er det kanaltur som står for tur. Ved Nyhavn kan man sette seg på en sightseeing båt og oppleve små kanaler under lave broer. Det finnes også utallige firmaer som leier ut små båter, som du kan kjøre selv eller leie en kaptein som kjører deg rundt. Vi valgte å ta vår egen jolle. Kjører du selv, må du passe på alle båter rundt deg, for her er det full trafikk dagen lang. Å husk at alle kanaler er enveiskjørte.

København har utallige broer. Men dette er nok en av de vakreste. Marmorbron.

Dette er noe av det vi fikk oppleve i København. Min absolutt favoritt by i Norden, uten tvil!

Tusen takk for at du leser helt til slutten!Så håper jeg du vil følge videre med neste uke, da vi reiser fra København og tar turen videre sørover i Danmark.

Vi sees snart igjen!

-Chatrine

3 Replies to “København-Copenhagen”

  1. Skikkelig kos å se bloggen fra København! Så er det litt gøy å se at vi har gått omtrent på de samme plassene, bare med en måned i forveien. 🙂
    Spiste god mat og drakk god drikke i Nyhavn, sett mange av de samme skulpturene og statuene med mere.
    Herlig i Danmark, ikke noe tvil om det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *