2 September 2021 ankommer vi Danmark. Nidelven får for første gang et dansk flagg som gjesteflagg. Tenk at «skuta» har nådd Danmark! Det skulle man ikke trodd.

Vi har nå tilbakelagt Norge, Sverige å tilbake til Norge for bryllup. Å for et bryllup det var!

Sunset Helsingør

Vi drar den korte turen over fra Helsingborg til Helsingør, vi krysser Øresund. Vi ankommer Nordsjælland, like nord for København. Krysningen gikk smertefritt mellom alle fergene. En fin tur. Å for et fint å flatt land Danmark er. Vi legger til kai og tar fatt på en byvandring i Helsingørs gater. Her skal vi ta Elsinore Walk for å oppleve det byen har å by på. Vi starter nærmest der vi har båten som er Elsinores street food.

Etter en liten matbit her tar vi fatt på turen. Det er ikke store byen, men så sjarmerende den er. De fleste husene er gamle å skjeve. Å er det noe danskene er gode på, så er det å sykle. Jeg er allerede imponert over hvor de sykler lett over gamle brosteinsgater.

Videre gjennom Elsinores Walk finner vi Kronborg Slott. Med sin flotte beliggenhet ligger hun så alle kan se henne 🙂 Slottet stengte dørene tidlig, så her fikk vi kun sett utsiden. Slottet het først Krogen, og det var her alle skipene måtte innom å betale skatt når de ankom Danmark. På 1500 tallet ble slottet pusset opp og omdøpte det til Kronborg. Det finnes såklart en lang historie ved slottet. Vakkert er det!

Videre tar vi turen til en av strendene her, rett ved marinaen ligger Gummistrand. Her er noen bilder fra stranden

Da har vi rundet Elsinores Walk og returnerer til båten igjen.

Takk for at du leser, og bli med oss videre da vi neste uke skal besøke København. Det må du ikke gå glipp av! For en fantastisk by!

-Chatrine

4 Replies to “Danmark / Denmark Helsingør”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *